Британският лидер в проектирането на чипове  Arm Holdings съобщи, че

...
Британският лидер в проектирането на чипове  Arm Holdings съобщи, че
Коментари Харесай

Arm планира да съкрати 15% от служителите си след провала на сделката с Nvidia

Британският водач в проектирането на чипове  Arm Holdings заяви, че възнамерява да редуцира до 15% от чиновниците си, съобщи Би Би Си.

Съкращенията идват единствено месец, откакто договорката за придобиването на Arm от американски колос в производството на полупроводници Nvidia за 40 милиарда $ пропадна. Ако предлагането бъде признато, множеството от работните места, които ще бъдат изгубени, ще са в Съединени американски щати и Англия, оповестиха от основаната в Кеймбридж компания.

Arm е виновна за енергийно ефикасни архитектури на чипове, които се употребяват в съвсем всички процесори на смарт телефони, в това число iPhone на Apple и устройствата с операционна система Android, които употребяват полупроводници на Qualcomm. Почти всички огромни производители на чипове в света са клиенти на Arm.

За компанията работят общо 6400 души в международен мащаб.

„ Подобно на всяка компания, Arm непрестанно преразглежда своя бизнес проект, с цел да подсигурява, че компанията реализира верния баланс сред преследването на благоприятни условия и поддържането на дисциплинираност при разноските “, показва компанията.

„ За страдание този развой включва препоръчани съкращения на световната работна мощ на Arm “, прибавя английската компания.

Милиони артикули разчитат на съвременни чипове, които са в дефицит отдавна, защото продажбите на софтуерни устройства набъбнаха по време на пандемията.

Собственикът на Arm – японският конгломерат Softbank, планираше да продаде компанията на Nvidia за 40 милиарда $. Той закупи английската компания през 2016 година за 32 милиарда $ -

Миналия месец SoftBank обаче отсрочи се отхвърли от продажбата, акцентирайки като причина регулаторни спънки. Вместо това Softbank възнамерява да листна Arm на борсата Nasadaq в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР